Käyrätorvensoitonopettajana Tero on toiminut kaksi vuosikymmentä. Lukematon määrä nuoria soittajia on kulkenut hänen luokkahuoneensa kautta. Tero on toiminut opettajana Hyvinkään -, Espoon - ja Nurmijärven musiikkiopistoissa, Helsingin Konservatoriossa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Vuoden 2016 alusta Tero on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa käyrätorvimusiikin lehtorina.

Opettajana Tero on hyvän fiiliksen luoja. Hänen lempinimensä, Doc-T ja Dr. Feelgood, kuvaavat hyvin soittotuntien tunnelmaa. Iso nippu oppilaita on jatkanut matkaansa Teron opetuksesta mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan.

Tero kiertää jatkuvasti puhumassa eri tilaisuuksissa yleisötyöstä ja motivaation merkityksestä soitonopetuksessa.

Opettajana ja "Coachina" ammennettu monipuolinen ja pitkä kokemus musiikin parissa on vienyt miestä maailman ääriin. Syksyllä 2016 Tero vieraili kutsuttuna pitämässä mestarikurssin The Hong Kong Academy of The Performing Arts:ssa ja keväällä 2017 oli vuorossa mestarikurssi Manhattan School of Musicin opiskelijoille.

Soitonopetuksen lisäksi Tero on kehittänyt puhallinorkestereille suunnatun Riffipajan. Riffipaja on kehittävä ja innostava tapa hitsata orkestereiden yhteishenki ja sointi kohdilleen. Riffipajassa soitetaan lyhyitä ulkoa opeteltavia teemoja viimeisimmistä listahiteistä ja lisätään niihin mausteita Doc-T:n efektilaitteista.

”Jos haluatte orkesteriinne hyvän fiiliksen Riffipaja-kurssin, laittakaa mulle mailia, niin ilmestyn mestoille!” 

Copyright 2015 Tero Toivonen - Site design by Markus Kaarto - Powered by Squarespace